Andijvie |
Recept met andijvie |
Stoven met ui, kerrie, appel, crème fraiche en bestrooien met geraspte kaas. |
koken |
5-7 |
magnetron |
4-6 |
smoren |
ca. 15 |
roerbakken |
6-8 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 10-15 |
|
Witte Asperges |
Recept met witte asperges |
Laat asperges na de kook- of stoomtijd 20 minuten van het vuur af doorgaren. |
koken |
6-10 |
grillen |
5-8 |
magnetron |
- |
roerbakken |
2-3 |
smoren |
- |
stomen |
8-13 |
|
Aubergine |
Recept met aubergine |
Kook aubergine in blokjes. Hele vrucht in magnetron, dan inprikken. |
koken |
ca. 5 |
magnetron |
ca. 7 |
smoren |
ca. 20 |
roerbakken |
ca. 8 |
grillen |
ca. 4-5 |
stomen |
ca. 8 |
|
Bleekselderij |
Recept met bleekselderij |
De laatste minuut in de magnetron bestrooien met cajunkruiden en kaas. |
koken |
10-12 |
magnetron |
4-5 |
smoren |
ca. 20 |
roerbakken |
ca. 6 |
grillen |
- |
stomen |
20-25 |
|
Bloemkool |
Recept met bloemkool |
bij de bereidingstijd is uitgegaan van bloemkoolroosjes. |
koken |
ca. 10 |
magnetron |
4-6 |
smoren |
25-30 |
roerbakken |
ca. 9 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 25 |
|
Boerenkool |
Recept met boerenkool |
Paneer voor kroketjes boerenkoolstamppot met ei, paneermeel en frituur ze. |
koken |
15-20 |
magnetron |
7-12 |
smoren |
25-30 |
roerbakken |
ca.15 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 25 |
|
Bospeen |
Recept met bospeen |
Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en koriander. |
koken |
5-10 |
magnetron |
4-5 |
smoren |
5-7 |
roerbakken |
6-8 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 6 |
|
Broccoli |
Recept met broccoli |
Bij de bereidingstijd is uitgegaan van broccoliroosjes. |
koken |
4 |
magnetron |
4-5 |
smoren |
5-7 |
roerbakken |
5-6 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 6 |
|
Chinese kool |
Recept met chinese kool |
Roergebakken chinese kool met quornstukjes of grote garnalen en sojasaus. |
koken |
7-9 |
magnetron |
4-7 |
smoren |
ca. 12 |
roerbakken |
3-5 |
grillen |
- |
stomen |
ca. 10 |
|
Courgette |
Recept met courgette |
Courgettesoep met witte wijn of droge vermout, gamba’s en basilicum. |
koken |
4-6 |
magnetron |
3-5 |
smoren |
10-15 |
roerbakken |
2-3 |
grillen |
3-5 |
stomen |
ca. 10 |
|
Koolrabi |
Recept met koolrabi |
In reepjes koken en serveren met tomatensaus, blokjes ham of kaas. |
koken |
10-13 |
magnetron |
3-4 |
smoren |
ca. 15 |
roerbakken |
- |
grillen |
- |
stomen |
ca. 15 |
|
Kousenband |
Recept met kouseband |
Roerbakken met spekjes, rode ui, knoflook, tomaat en rode peper. |
koken |
ca. 15 |
magnetron |
5-8 |
smoren |
ca. 30 |
roerbakken |
11-15 |
grillen |
- |
stomen |
25-30 |
|
Prei |
Recept met prei |
Preistamppot met blokjes kaas, appel en zongedroogde tomaatjes. |
koken |
10-13 |
magnetron |
4-6 |
smoren |
15-18 |
roerbakken |
2-4 |
grillen |
- |
stomen |
15-20 |
|
Rode bieten |
Recept met rode bieten |
Tijden voor zomerbietjes. Basis voor magnetron en smoren is voorgekookt. |
koken |
20-25 |
magnetron |
3-6 |
smoren |
ca. 20 |
roerbakken |
- |
grillen |
- |
stomen |
25-40 |
|
Spruiten |
Recept met spruiten |
Neem kleine spruitjes of halveer de spruiten voor een kortere kook- en baktijd. |
koken |
10-13 |
magnetron |
3-5 |
smoren |
12-15 |
roerbakken |
ca. 10 |
grillen |
- |
stomen |
12-15 |
|
Witlof |
Recept met witlof |
gegrilde doorgesneden struikjes witlof met honing en sesamzaadjes. |
koken |
5-10 |
magnetron |
4-7 |
smoren |
15-20 |
roerbakken |
3-5 |
grillen |
8-12 |
stomen |
13-16 |
|
Voor meer groente, kijk eens op de complete bereidingswijzer. |
|
Bron: bereidingswijzer groentenfruitbureau. |