| Andijvie | Recept met andijvie | ||||
| Stoven met ui, kerrie, appel, crème fraiche en bestrooien met geraspte kaas. | |||||
| koken | 5-7 | magnetron | 4-6 | smoren | ca. 15 |
| roerbakken | 6-8 | grillen | - | stomen | ca. 10-15 |
| Witte Asperges | Recept met witte asperges | ||||
| Laat asperges na de kook- of stoomtijd 20 minuten van het vuur af doorgaren. | |||||
| koken | 6-10 | grillen | 5-8 | magnetron | - |
| roerbakken | 2-3 | smoren | - | stomen | 8-13 |
| Aubergine | Recept met aubergine | ||||
| Kook aubergine in blokjes. Hele vrucht in magnetron, dan inprikken. | |||||
| koken | ca. 5 | magnetron | ca. 7 | smoren | ca. 20 |
| roerbakken | ca. 8 | grillen | ca. 4-5 | stomen | ca. 8 |
| Bleekselderij | Recept met bleekselderij | ||||
| De laatste minuut in de magnetron bestrooien met cajunkruiden en kaas. | |||||
| koken | 10-12 | magnetron | 4-5 | smoren | ca. 20 |
| roerbakken | ca. 6 | grillen | - | stomen | 20-25 |
| Bloemkool | Recept met bloemkool | ||||
| bij de bereidingstijd is uitgegaan van bloemkoolroosjes. | |||||
| koken | ca. 10 | magnetron | 4-6 | smoren | 25-30 |
| roerbakken | ca. 9 | grillen | - | stomen | ca. 25 |
| Boerenkool | Recept met boerenkool | ||||
| Paneer voor kroketjes boerenkoolstamppot met ei, paneermeel en frituur ze. | |||||
| koken | 15-20 | magnetron | 7-12 | smoren | 25-30 |
| roerbakken | ca.15 | grillen | - | stomen | ca. 25 |
| Bospeen | Recept met bospeen | ||||
| Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en koriander. | |||||
| koken | 5-10 | magnetron | 4-5 | smoren | 5-7 |
| roerbakken | 6-8 | grillen | - | stomen | ca. 6 |
| Broccoli | Recept met broccoli | ||||
| Bij de bereidingstijd is uitgegaan van broccoliroosjes. | |||||
| koken | 4 | magnetron | 4-5 | smoren | 5-7 |
| roerbakken | 5-6 | grillen | - | stomen | ca. 6 |
| Chinese kool | Recept met chinese kool | ||||
| Roergebakken chinese kool met quornstukjes of grote garnalen en sojasaus. | |||||
| koken | 7-9 | magnetron | 4-7 | smoren | ca. 12 |
| roerbakken | 3-5 | grillen | - | stomen | ca. 10 |
| Courgette | Recept met courgette | ||||
| Courgettesoep met witte wijn of droge vermout, gamba’s en basilicum. | |||||
| koken | 4-6 | magnetron | 3-5 | smoren | 10-15 |
| roerbakken | 2-3 | grillen | 3-5 | stomen | ca. 10 |
| Koolrabi | Recept met koolrabi | ||||
| In reepjes koken en serveren met tomatensaus, blokjes ham of kaas. | |||||
| koken | 10-13 | magnetron | 3-4 | smoren | ca. 15 |
| roerbakken | - | grillen | - | stomen | ca. 15 |
| Kousenband | Recept met kouseband | ||||
| Roerbakken met spekjes, rode ui, knoflook, tomaat en rode peper. | |||||
| koken | ca. 15 | magnetron | 5-8 | smoren | ca. 30 |
| roerbakken | 11-15 | grillen | - | stomen | 25-30 |
| Prei | Recept met prei | ||||
| Preistamppot met blokjes kaas, appel en zongedroogde tomaatjes. | |||||
| koken | 10-13 | magnetron | 4-6 | smoren | 15-18 |
| roerbakken | 2-4 | grillen | - | stomen | 15-20 |
| Rode bieten | Recept met rode bieten | ||||
| Tijden voor zomerbietjes. Basis voor magnetron en smoren is voorgekookt. | |||||
| koken | 20-25 | magnetron | 3-6 | smoren | ca. 20 |
| roerbakken | - | grillen | - | stomen | 25-40 |
| Spruiten | Recept met spruiten | ||||
| Neem kleine spruitjes of halveer de spruiten voor een kortere kook- en baktijd. | |||||
| koken | 10-13 | magnetron | 3-5 | smoren | 12-15 |
| roerbakken | ca. 10 | grillen | - | stomen | 12-15 |
| Witlof | Recept met witlof | ||||
| gegrilde doorgesneden struikjes witlof met honing en sesamzaadjes. | |||||
| koken | 5-10 | magnetron | 4-7 | smoren | 15-20 |
| roerbakken | 3-5 | grillen | 8-12 | stomen | 13-16 |
| Voor meer groente, kijk eens op de complete bereidingswijzer. | |||||
| Bron: bereidingswijzer groentenfruitbureau. | |||||